1. למה לחבר גשטאלט וקונסטלציה?
גם גשטאלט וגם קונסטלציה הן גישות שקשורות אחת עם השניה, שתיהן עוסקות בלמידה דרך חוויה. שתיהן הוליסטיות ומערכתיות ורואות את הקשרים בתוך מערכות יחסים. החיבור בין שתי הגישות טבעי, ומאפשר להשתמש גם בכוח של הגשטאלט לעבוד עם דמויות פנימיות, וגם בכוח של הקונסטלציה לעבוד עם קבוצת עמיתים כדי לראות ולהמחיז בצורה חיה בחדר את הקולות הפנימיים שלי ואת הקשר בינהם.
2. למי מיועדת הסדנה? אף פעם לא התנסיתי לא בגשטאלט ולא בקונסטלציה, האם הסדנה מתאימה לי?
הסדנה מתאימה לכולם. גם לאנשים שסקרנים ללמוד על עצמם ולהתפתח, וגם למאמנים ומטפלים שמחפשים להרחיב את ארגז הכלים המקצועי שלהם. וגם לאנשים שכבר למדו גשטאלט ומחפשים להעמיק. היות והסדנה התנסותית וחוויתית, כל אדם יקבל ערך על פי המקום בו הוא נמצא. חשוב שמי שמגיע לסדנה יהיה עם נכונות לפגוש את עצמו באופן אינטימי ולעבוד עם קבוצה על נושא אישי.
3. מה אפשר כבר ללמוד ביום סדנה אחד?
לפעמים תובנה או כיוון משמעותיים מגיעים אלינו ברגע אחד, זה לא תמיד תלוי זמן. גם גישת הגשטאלט וגם הקונסטלציה הוכיחו עצמן כגישות מאוד יעילות שבקלות מגיעות לרובדים עמוקים שבתת מודע, ולכן ביום סדנה אחד מגיעים למקומות עמוקים שמייצרים תנועה של שינוי.
ומה מספרת יעל
"עבורי לעבוד באמצעות גשטאלט זה הרבה יותר משיטה, זוהי אמנות. כל תפקידי הוא לחדד את ההקשבה והחישה שלי למכסימום. לשים בצד את כל מה שאני יודעת, ולהיות ערנית לתנועת החיים בחדר. שאני מדייקת עם מה שמתהווה, קורים ניסים, נוצרים חיבורים באופן שהוא פלאי יותר ממה שהמוח שלי היה יכול לחשוב עליו"